Üye Değilsen Şimdi Üyelik Oluştur

Aromaterapi Uçucu Yağ Paketi

2.050,00 TL
1.127,50 TL
%45
1000 TL ve üzeri ücretsiz kargo
Aromaterapi Uçucu Yağ Paketi -stamp
Aromaterapi Uçucu Yağ Paketi -stamp
Aromaterapi Uçucu Yağ Paketi -stamp
Aromaterapi Uçucu Yağ Paketi -stamp
Aromaterapi Uçucu Yağ Paketi Doğal İçerik (Organik)
Aromaterapi Uçucu Yağ Paketi Vegan Ürünler
Aromaterapi Uçucu Yağ Paketi Memnun Kullanıcılar
Aromaterapi Uçucu Yağ Paketi Yerli Üretim
Aromaterapi Uçucu Yağ Paketi

Aromaterapi Uçucu Yağ Paketi

Kekik Uçucu Yağı 10 ml

Kekik Bitkisi ve Faydaları?

Güneşli yerleri seven, genellikle çorak topraklarda yetişen çok yıllık bir bitkidir. Boyları 15- 40 cm arasındadır. Yaprakları karşılıklı, bir sonraki ile ters, oval, eliptik veya yumurta şeklinde, koyu yeşil renkli sapsız veya kısa saplıdır. Çiçekleri geriye doğru çan şeklinde, pembe, pembemsi kırmızı, eflatun veya pembemsi beyaz renktedir. Kökleri saçak şeklinde, gövdenin alt kısmı odunsu ve üst kısmı oldukça sık çatallıdır. Kekik uçucu yağının bileşiminde bulunan ve ana bileşeni olan karvakrolun birçok çalışma sonucunda güçlü antimikrobiyal etkisi gözlenmiştir. Kekik uçucu yağının bileşiminde bulunan timolün antibakteriyel etkisinden dolayı aknenin giderilmesinde de kullanılır. Aynı zamanda cilt temizliğinde etkili olduğu bildirilmiştir.

*İçindekiler
%100 Kekik uçucu yağı.

 

Sandal Ağacı 10 ml

Sandal Ağacı Bitkisi ve Faydaları?

Sandal ağacı tropik kökenli olan ağaçlardan bir tanesidir. Ana vatanı ise Asya kıtasıdır. Tropik iklime sahip olan her ülkede yetişir. Özellikle kokusu ile dikkat çeken bir ağaç türüdür. Bazı ülkelerde ise faydasından ötürü "şifalı ağaç" olarak adlandırılmaktadır. Sandal ağacının köklerinin ve gövdesinin çeşitli sıkım yöntemleri ile sıkılması sonucu elde edilen sandal ağacı yağı; meyvemsi, tatlı ve odunsu bir aromaya ve kokuya sahiptir. Cilt ve saç bakımında sıklıkla kullanılan sandal ağacı yağı, hoş kokusu sayesinde parfümeri sektöründe de sıklıkla tercih edilmektedir. Sandal ağacı yağını düzenli olarak kullandığınız takdirde öksürük gibi rahatsızlıkların tedavisinde etkili olmaktadır. Antiseptik özelliğe sahip olan sandal ağacı yağı, vücudunuzdaki stres oranını azaltarak depresyon, anksiyete, kaygı bozukluğunun azalmasına yardımcı olabilir.

*İçindekiler

%100 Sandal Ağacı uçucu yağı.

 

Limon yağı 10 ml

Limon Uçucu Yağı, Limon Kabuğu ve Kullanım Alanları Nelerdir?

Limon kabuğu, C vitamini, kalsiyum, potasyum ve lif bakımından limon suyundan 5-10 kat daha zengin bir içeriğe sahiptir.

Limon kabuğu içeriğinde; limon yağı, sitrik asit, malik asit, hesperidin, pektin bulundurur. Ayrıca limon kabukları oksidatif stresi azaltır. Zira içinde bol miktarda bio-flavonoidler bulunur. Bu maddeler vücuttaki oksidatif stresi atmak için güzel birer araçtır.

Limon uçucu yağı Fermente Temizleyici, Fermente Yumuşatıcı gibi ürünlerimizin içerisinde de bulunmaktadır.

*İçindekiler
%100 Limon uçucu yağı.

 

Lavanta yağı 10 ml

Lavanta Uçucu Yağı, Lavanta Bitkisi ve Faydaları?

Bilimsel adı Lavandula Angustifolia olan lavanta, uzun ömürlü ve yaprakları dökülmeyen, 40’tan fazla çeşidi olan, çalımsı bir bitkidir. Tarihi 2.500 yıl öncesine kadar dayanır. Antik Mısır’da lavanta yağı mumyalama sürecinde rol oynardı. Ölümsüz aşkın ve sadakatin sembolü olan lavantanın çiçekleri, yaprakları ve uçucu yağı yüzyıllardır kullanılmaktadır. Eski zamanlarda genellikle giysi ve saç gibi çeşitli kişisel eşyalara tazelik ve hafif bir koku vermek için kullanılırdı. Şimdi bilinen pek çok faydası, antiseptik özelliği ve bol şifası için kullanılmaktadır.

Lavanta uçucu yağı Fermente Mutfağım kişisel bakım ürünlerinin neredeyse tamamının içinde bulunmaktadır.

*İçindekiler

%100 lavanta uçucu yağı.

 

Citronella yağı 10 ml

Citronella Uçucu Yağı, Citronella Bitkisi ve Faydaları?

Buğdaygiller ailesinden olan limon otu, dünyada 'citronella' adıyla bilinmektedir. 3 metreye kadar boylanan ve çiçekleri leylak renginde açan bir ağaç türü olan bitki, limon kokulu olduğu için adını da bundan almaktadır. Hindistan'da ortaya çıktıktan sonra Asya'ya yayılan citronella bitkisi, Akdeniz ülkelerinde tedavi amaçlı kullanılmak için yetiştirilmektedir. Mide rahatsızlıklarından strese, şifa deposu bir ot olan citronella bitkisi, kokulu olması sebebiyle kozmetik sanayinde de etkili olarak kullanılmaktadır. Sivrisinek savar olarak bilinen citronella bitkisi içerisindeki etken maddeler sayesinde ağrı kesici ve antioksidan ve anti-bakteriyel etkilerine sahiptir. Citronella uçucu yağı aynı zamanda Fermente Mutfağım Citronella Vücut Spreyi ürün içeriğinde bulunmaktadır.

*İçindekiler

100% citronella yağı. Cymbopogon nardus (Citronella) oil

 

Tüm Uçucu Yağlar

Uçucu Yağlar Nasıl Elde Edilir?
Su buharı distilasyonu ile elde edilmiştir.

Gramaj ve Muhafaza Şekli
10 ml. damlalıklı cam şişededir. Her kullanımda kapağını sıkıca kapatınız. Serin ve kuru bir yerde, ağzı kapalı olarak, doğrudan ısı ve ışığa maruz bırakmadan, üretim tarihinden itibaren 2 yıl muhafaza edilir.

Kullanım Önerisi
Soğuk sıkım sabit yağlarla seyreltilerek kullanılır.

Uçucu Yağlar Sabit Yağ ile Nasıl Seyreltilir?
50 ml. sabit yağ içerisine 10 damla uçucu yağı damlatıp karıştırarak seyreltiniz.

Uyarı!
Haricen kullanılır. Seyreltmeden direkt cilde uygulamayınız. Bileğinizde test ediniz.

GMP Standartlarında Üretim 
Tüm ürünlerimiz, GMP sertifikalı “İyi üretim sistemleri” çerçevesinde, ilgili Bakanlık yönetmeliğine uygun ve denetiminde, gerekli analiz ve testlerden geçirilerek faydalı ham maddelerle, el işçiliği ile üretilmektedir.

*Bileğinizde Test Edin
Seyrelttiğiniz uçucu yağı bilek içine bir damla damlatıp, yarım saat bekleterek alerji testi yapınız. Doğal olarak bitkiden gelen alerjik etkenler olabilir.